Halloween gaat over donker en dood, de duisternis. Toch wordt dit feest ook in Nederland steeds populairder. Kijken we ervan op, of vinden we het normaal als straten versierd zijn met spoken, zombies, skeletten en bloed? Wat geven we onze kinderen mee in deze tijd? Sommige kinderen vinden het eng, terwijl anderen zich er misschien wel tot aangetrokken voelen.

Op 24 oktober delen we in de kerk een pakketje uit als tegenhanger van Halloween. In dat pakketje zit een flyer, waarin willen we kinderen willen laten zien dat als ze bang zijn, ze bij Jezus terecht kunnen als het Licht en de Redder van de wereld. Naast deze uitleg bevat het materiaal een drietal theelichtjes, die wanneer het stappenplan gevolgd is, de boodschap van het Licht zullen laten zien. Dit alles zit in een handzaam ansichtkaartformaat verpakt, klaar om uit te delen.

Mooi om zo onze lichtjes aan te steken en de boodschap van het Licht te zien verschijnen. Wil jij ook een lichtje zijn?

Het pakketje is ontwikkeld door Evangeliestek. Het doel ervan is enerzijds kinderen waarschuwen voor de gevaren van Halloween en anderzijds is het ons verlangen dat ze zullen weten dat Jezus sterker is dan alle duistere machten, dat Hij tegenover het donkere, enge van Halloween staat, als het Licht en het Leven.