Bibliotheek

Als gemeente bezitten we ook een kleinschalige bibliotheek, beheerd door de Commissie Toerusting. In vele categorieën hebben we boeken en brochures. Denk aan bijbelverklaringen, boeken over opvoeding en huwelijk of dagboeken. Naast het beheren van de boeken richten we ons ook op toerusting. Zo delen wij folders uit in opdracht van de kerkenraad over de schoolkeuze als uw kleine ineens groot wordt, zo rond het derde jaar. Ook iedereen die 16 jaar wordt, krijgt een brochure met de titel: ‘Niet los verkrijgbaar, over liefde en seksualiteit’ als bezinning en ondersteuning bij de vorming op dit terrein.

Boekenlijst
Alle werken zijn verwerkt in de boekenlijst. Deze kunt u hieronder bekijken of direct downloaden. Er zijn de volgende rubrieken:

A: Algemeen (o.a. gedenkwerken)
B: Belijdenis (en doop)
C: Catechesemateriaal
D: Dagboeken
E: Evangelisatie en zending
H: Huwelijk
J: Jeugwerk
K: Toerusting Kerkenraad
N: Naslagwerken
O: Opvoeding
P: Preken
S: Bijbelstudies
V: Verdieping/verrijking
Z: Ziekte en zorg.

Iedere rubriek heeft een kleursticker met nummer zodat het makkelijk zoekt in de kast. Sleutels van de bibliotheek zijn in bezit van de voorzitters van de diverse verenigingen en bij de commissieleden.  Wie graag iets wil lezen kan zich melden bij de commissie die de boekjes uitleent met een termijn van drie weken. Dit maakt het mogelijk gewoon eens wat te lezen zonder direct een boek aan te schaffen. Verder hebben wij de mogelijkheid om wat zinvolle boekjes te kopen op de genoemde terreinen. We willen een commissie zijn gericht op de toerusting in het leven van elke dag, maar uitgerust met de geestelijke wapenrusting van God om staande te blijven in de strijd van het geloof en tot opbouw van Zijn Gemeente.

https://www.dearkspijkenisse.nl/wp-content/uploads/2011/11/20140825_bibliotheek.pdf

 

 

Now add some widgets!