Berichten

500 jaar reformatie
28 oktober 2016OverigeRedactie 0 Comments

Volgend jaar is het 500 jaar geleden dat de reformatie begon. Er zijn veel activiteiten in Nederland die daar aandacht aan besteden. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden die Refo500 biedt, lichten we enkele onderdelen uit het programma, waarvan we denken dat die interessant voor u kunnen zijn.
 
Concerten van het Groot Reformatiekoor
Het unieke Groot Reformatiekoor, bestaande uit 500 zangers, geeft diverse concerten in Nederland. Raadpleeg de agenda voor data en plaatsen. Meedoen met het Groot Reformatiekoor 2017 kan ook. U kunt zich aanmelden via reformatiekoor.nl
 
Speelfilm STORM/groepsbezoek
Vanaf 19 januari 2017 is de spannende jeugdthriller STORM in de Nederlandse bioscopen te zien. Een groepsbezoek naar STORM kunt zelf organiseren met een aantrekkelijke kortingsregeling.
 
Tentoonstelling De kracht van Luther
Van 22 september 2017 t/m 28 januari 2018 is in Museum Catharijneconvent de tentoonstelling De kracht van Luther te bezoeken. De tentoonstelling gaat over Luther en zijn invloed in de Nederlanden. Ontdek de kracht van Luther in woord, beeld en muziek! Wie was Luther en in welke tijd leefde hij? We zien Luther van jonge onbekende monnik worden tot het icoon van de Reformatie. Wat dreef Luther tot het aanslaan van de stellingen? Prachtige bijbels en portretten illustreren zijn leven.

Educatief materiaal
Erdee Media Groep en Refo500 ontwikkelen educatief materiaal voor christelijke scholen en kerken. Het lesmateriaal is gratis en komt begin 2017 online beschikbaar.

Geef uw reactie

Now add some widgets!