Berichten

Opvoedcursus LCJ
2 februari 2016OverigeRedactie 0 Comments

Voor bijna alles hebben we tegenwoordig een diploma nodig, behalve voor misschien wel de belangrijkste taak in ons leven: het opvoeden van kinderen.
Vanuit gesprekken met ouders in onze gemeente komt nogal eens naar voren dat het opvoeden van kinderen zwaar is. Ondersteuning daarbij zou welkom zijn.

Hoe kunnen we onze kinderen een positief christelijk opvoeding geven in de seculiere omgeving waarin wij leven? Hoe kunnen we bevorderen dat onze kinderen van jongs af aan met de Heere leven en in Zijn wegen gaan? Hoe leren we onze kinderen op een verantwoorde manier om te gaan met bijvoorbeeld sociale media en seksualiteit? Wat als onze zoon of dochter een ongelovige vriend of vriendin krijgt? Wat als ons kind niet meer naar de kerk wil? Hoe geven we vorm aan onze geloofsopvoeding en huisgodsdienst? Zo zijn er tal van vragen rondom geloof en opvoeding waar ouders mee te maken kunnen krijgen.

Vanuit het LCJ is aangegeven dat zij graag in de kerken een opvoedcursus komen aanbieden. Ze hebben daarvoor gespecialiseerde pedagogen en andere deskundigen in huis. De cursus is gericht op zowel jonge kinderen als pubers. De kerkenraad heeft het LCJ gevraagd om ook in onze gemeente een opvoedcursus te komen geven, omdat veel ouders (en grootouders) ondersteuning kunnen gebruiken en het sowieso erg leerzaam is om zo’n cursus te volgen.

De kosten bedragen € 200,- per avond. Die kosten zal de kerk geheel voor zijn rekening nemen. Voor zoiets belangrijks als een opvoedcursus willen we wel geld vrij maken. Graag zien we wel dat er zoveel mogelijk ouders en andere gemeenteleden en andere  belangstellenden deze cursus gaan volgen. Want we kunnen toch allemaal nog wel wat leren als het om opvoeding gaat, of niet?

Graag vernemen we wie deze opvoedcursus wil volgen. De cursus staat ook open voor grootouders, tantes, ooms, stellen die nog geen kind hebben of voor andere belangstellenden. Vul onderstaande formulier in om u aan te melden. Graag voor 1 maart 2016 opgeven.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
22 maart: actuele leefthema’s (o.a. sociale media en seksualiteit).
12 april: geloofsopvoeding, huisgodsdienst.
24 mei: afhakende jongeren

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Aantal personen

https://www.dearkspijkenisse.nl/wp-content/uploads/2016/02/Flyer-opvoedingsavonden-2016-CGK-Spijkenisse.pdf

Reacties zijn gesloten.

Now add some widgets!