Berichten

Christen-zijn op je werk
7 november 2015OverigeRedactie 0 Comments

Zondag 8 november 2015 staat in het teken van ‘Christen-zijn op je werk’. Extra aandacht voor een thema waar veel van ons mee te maken hebben. Velen van ons zijn een groot deel van hun leven bezig met werk, in welke vorm dan ook. Vrijwilligerswerk, thuis of op kantoor. Misschien kent u ook een zekere ‘verlegenheid’ met dit thema en leeft u eigenlijk in twee werelden: die van ‘de kerk’ en die van ‘het werk’.

Ja, zo zou het niet moeten, maar wie loopt niet rond met vragen over de relatie tussen geloof en werk? Spreekt de Bijbel hierover en hoe dan? Is werk een zegen of een vloek? Is er iets te zeggen over de inhoud van het werk, de manier waarop het werk verricht wordt, de houding ten opzichte van anderen, de (on)mogelijkheden om je geloof te belijden en/of te verkondigen? En hoe kun je christen-zijn op je werk, moet je daar evangeliseren of juist niet, kun je samen met collega’s bidden? Allemaal vragen die bewust of onbewust een rol spelen in uw leven als gelovige werknemer en werkgever.

In het onderstaande mooie filmpje komen een heel aantal houdingen van een christen op zijn werk voorbij. Hoe kijken uw collega’s tegen u aan? En hoe kijkt u tegen uw werk aan? Bent u christen op uw werk?

Kijk voor meer informatie op christenzijnopjewerk.nl

Geef uw reactie

Now add some widgets!