Berichten

Een voorjaarskrans maken van boterhamzakjes?
2 maart 2015ContactdamesRedactie 0 Comments

Een voorjaarskrans maken van boterhamzakjes? Nog nooit van gehoord! Hoe maak je zoiets? Gelukkig zijn wij vrouwen niet nieuwsgierig dus… We waren met een aardig grote club en werden van harte welkom geheten door Ans van Eck. Die kreeg ons haast niet stil, want we hadden het te druk met kletsen. Weet u waarover? We konden allemaal niet goed knutselen en de één was nog onhandiger dan de ander ☺. Uit onze ooghoeken zagen we de ringen en de boterhamzakjes en het voorbeeld van de krans op de tafel liggen. De moed zonk ons in de schoenen, maar we werden door Ineke Hoogeveen gerustgesteld. Toen kon Ans met ons de middag beginnen. Na de opening kregen we nog een bak koffie. Ineke was inmiddels bezig om uit te leggen hoe we de krans moesten maken. De uitleg zal ik jullie verder besparen, maar wij hadden al snel door dat we half vier als eindtijd niet zouden halen! Al vrij snel werd er hier en daar gezucht, want om 80 zakjes aan een ring te knopen valt niet mee! De tijd tikte door en we waren het erover eens dat soep uit blik of patat ook wel gezond was als avondeten. Als het nou helemaal uit de hand zou lopen dan zouden wij aan de kerkenraad vragen (de kerkenraadsvergadering begon om 19.15 uur) om ons mee te helpen knopen, maar ze hadden mazzel. Tegen vijven waren we klaar en zo trots als een pauw op onze kunstwerken! Katrien de Jong ging de krans als sjaal gebruiken, iemand anders zei dat de krans ook wel leuk was om in het toilet op te hangen en ga zo maar door! Na een hele gezellige middag eindigde Corrie Dorst met dankgebed.
Het was gezellig en fijn met elkaar.

P.S. En voor de creatieveling die aan een beknopte handleiding genoeg heeft… Mag het thuis ook proberen.

Geef uw reactie

Now add some widgets!