Berichten

Bazaar: de vergunning is binnen
23 april 2014BazaarRedactie 0 Comments

De deadline voor het inleveren van de copy is wel heel dichtbij gekomen en stuntelend achter een nieuwe pc stijgt te spanning per kwartier. Hoe is het mogelijk dat er zoveel veranderen kan aan allerlei programma’s en gebruikersgemakken of staat deze gebruiker gewoon in zijn reverse (achteruit), hmm laten we het maar op het laatste houden… Terwijl dit stukje op het beeldscherm verschijnt is het stille zaterdag……

Stille zaterdag, de winkels vol met mensen
Karren vol met etenswaar, lijstjes vol met wensen.
Schuchter lijkt de consument te willen bouwen
Op prognoses van de econoom; wankelend vertrouwen…
Stille zaterdag, mensen die de winkels mijden
Omdat er niets is, om zich mee te verblijden.
De crisis trekt door menig gezin diepe voren…
En moeizaam gaat men voort in kronkelende sporen.
Stille zaterdag, farizeeën en Schriftgeleerden zie ze gaan
Naar Pilatus want Jezus had gezegd dat Hij op zou staan!
Het graf moet verzegeld, soldaten zwaar bewapend op wacht
Wat een wankel vertrouwen naast Christus Overwinningskracht!
Stille zaterdag, kunnen wij ons scharen naast de vrouwen
En discipelen die zonder hun Meester slechts diep rouwen?
Hoe missen zij hun Heere, zonder Hem kunnen ze niet gaan…
O Vader leer ons stille zaterdag naar waarde verstaan!!
Stille zaterdag, wij mogen reeds weten van het open graf…
Van de Hogepriester die Zichzelf als offerlam gaf!
Geen prognose of econoom, geen wankelend bouwen
Maar rotsvaste verzekering, stel op Hem al uw vertrouwen!!!!

In dat vertrouwen mogen we ons dagelijks werk opnemen omdat Hij zorgt, draagt en ook de uitkomst geven zal op Zijn tijd en op Zijn manier. Zo zijn we onze voorlaatste vergadering ingegaan. Een vergadering die er eigenlijk een beetje tussenin hangt. Het een is gedaan, het andere moet nog wachten maar het belangrijkste item van deze vergadering was wel het rooster. Wat een fijn gevoel om het zo goed als compleet te zien. Er moet hier en daar nog wat geschoven worden maar dan kan het ook zwart op wit de printer uit.

Een verrassend element lag verscholen in de vergunning dat als een pakket uitdagend lag te pronken op de tafel. Nog nooit was de vergunning zo vroeg van te voren binnen!! Aan ons nu de taak om hem ergens op een toch nog vindbare plaats, tussen stapels en hopen, te bewaren tot D.V. 14 juni 2014. De kerken in Spijkenisse en onze zustergemeenten in de regio zijn uitgenodigd middels een schrijven en een flyer, we hopen op een spontaan treffen van die en gene.

De flessenactie loopt lekker, soms staan de kratten zelfs naast de bak…. Jongens en meisjes ga zo door!!!! We houden van heeeeeel veeeeel statiegeld. In de benedenzaal stapelen de lege bananendozen zich op… (dit ivm gebrek aan opslagruimte), hierdoor hebben wij al enkele vragen gehad wanneer er spullen gebracht kunnen worden…..Liever nu nog niet, de data hebben we hiervoor vastgesteld op d.v.:
Dinsdagavond 10 juni van 19.00 tot 21.00 uur,
Woensdag 11 juni van 10.00 tot 12.00, 13.00 tot 16.00 en van 19.00 tot 21.00 uur
Donderdag 12 juni van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur.

Wilt u buiten deze tijden graag spullen laten ophalen/brengen neem dan contact op met ons op.

Binnenkort hopen we naar de DE-winkel te gaan om de punten in te leveren, wie heeft er nog meer koffie/theepunten om leuke bijna kosteloze aankopen te scoren. Spaarkaarten van DC-Berkel zijn ook nog van harte welkom, we wachten op de juiste aanbiedingen om ook hier ons voordeel te kunnen doen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het samenstellen van cadeau-pakketten, heeft u hiervoor nog nieuwe spulletjes ter beschikking dan mogen die bij een van de commissieleden worden ingeleverd. Wilt u op bestelling een traktatie laten maken, of een speciaal geschenk ook dan kunt u ons in de arm nemen.

De boekhandel gaat nog zorgen voor folders die zullen t.z.t. in het kerkblad worden toegevoegd. U kunt ook dit jaar weer vooraf bestellen. Wilt u alsnog graag een taart of andere lekkernijen maken voor de verkoop dan dagen wij u uit om uw keukentalenten niet onder stoelen of banken te steken. We zijn heel benieuwd naar de meest stijlvolle creatie. Denkt u ook nog eens na of u gebruik wilt maken van de vervoersservice er zijn bereidwillige chauffeurs die heel graag een rondje maken om u kosteloos en met de nodige charme op de bazaar of thuis af te leveren. Geeft u bij ons op voor het maken van een rooster. Wie graag bij het orgelconcert van Johan de Jong wil zijn doet er goed aan om ruim voor half twaalf in de kerk aanwezig te zijn, zodat u niets mist van de muzikale intermezzo.

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen, volg dan onze website of het kerkblad op de voet…..

Geef uw reactie

Now add some widgets!