Berichten

Josheph Haydns muzikale gebed
10 april 2014MuziekRedactie 0 Comments

In Ecclesia, een blaadje dat van de vrienden van Dr. H.F. Kohlbrugge, staat een prachtig artikel in twee delen over het werk van Joseph Haydn “De zeven laatste woorden van onze Verlosser aan het kruis”. We hebben het deze ene keer voor u ingescand opdat dit meesterwerk van Haydn ook bij u onder de aandacht gebracht wordt, tenminste wanneer u het nog niet kende.

Op Youtube staan enkele mooie uitvoeringen, zoals deze versie met het voorlezen van de kruiswoorden in het latijn voorafgaande aan elke sonate. Of de uitvoering met orkest en koor. Maar een cd is natuurlijk aan te bevelen. Advies voor de juiste uitvoering staat in het artikel.

Download snel het artikel (572 KB, PDF).

https://www.dearkspijkenisse.nl/wp-content/uploads/2014/04/20140410195407_001.pdf

Geef uw reactie

Now add some widgets!