Berichten

Bazaar: de eerste stapjes
26 februari 2014BazaarRedactie 0 Comments

Lonkend staat de frisdrankfles pronkend in het schap,
dromend van een spetterende duik in glas of  beker,
wachtend op een vaste hand bij een vertraagde stap…
maar eenmaal in de kar beland, weet hij het vast en zeker.
Een turbulente “super”rit zet de inhoud stevig onder druk;
Schuimend klots het vocht kar uit, tas in, tas uit en koeling in
De frisse lucht verkwikt; weldra glimt de fles van puur geluk
Tot de draaidop bruisend open spat, dat is waar het om ging..
Weldra is de afgematte fles tot op de druppel leeggeschonken
Wordt aan de kant geveegd; vergeten ligt hij neergeveld…
Ogenschijnlijk waardeloos, niets om nu nog mee te  pronken…
Maar leeg fust bevat een waardevolle schat aan statiegeld!

De eerste flessen bedekken de bodem van de container in de benedenzaal, we hopen dan ook dit jaar weer op een enorme hoeveelheid lege flessen en een hele dikke spaarpot. Jongens en meisjes hebben jullie er weer zin in om het flessenapparaat overuren te bezorgen en daarom zoeken wij stoere spierballen om ons te helpen bij het inleveren. Geef je bij ons op!

Op alles voorbereid worden de papieren voor de vergunning doorgeworsteld, zo op het oog vallen de wijzigingen dit jaar mee en gaat de aanvraag de digitale snelweg op nu maar afwachten of het lukt de vergunning voor zaterdag D.V. 14 juni a.s. op zak te hebben en hoeveel aanvullingen er nog zullen komen…..

Dan loopt het vast… waar te beginnen? Er moet heel veel en lang niet alles kan nu al worden gedaan maar voorzichtig wordt een visje uitgeslagen naar de boekhandel uit Numansdorp… misschien wil hij nog eens komen… Het visje blijkt een ware buit want vol enthousiasme hangt hij aan de haak en wil heel graag aanwezig zijn. Dus zint u op een boek nieuw of tweedehands en hebt u nog even geduld… dan is er op de bazaar volop gelegenheid om lekker rond te snuffelen.

In maart gaat de belronde van start en proberen we zoveel mogelijk mensen bij elkaar te sprokkelen om te komen helpen. Er is van alles nodig, handen voor de verkoop, vingers voor de keuken, genieën voor ideeën, monden voor contacten en rijders voor vervoer, sjouwers voor het zware werk en gezelligerds voor de sfeer. Bent u niet gebeld of  hebben wij u gemist, geef u dan op bij een van de commissieleden. Ook jullie jongelui zijn van harte welkom, noteer de datum alvast in je agenda of mobiel en geef je op!!!

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen, volg dan het kerkblad of onze website op de voet…..

Een hartelijke groet namens de bazaarcommisie

Geef uw reactie

Now add some widgets!