Berichten

Aandacht voor christenvervolging
10 september 2013Hoofdbericht, OverigeRedactie 0 Comments

Afgelopen zondag (8 september 2013 ) was het bij ons jeugdzondag en ging het over het thema De kerk in vuur en vlam. De jongeren hebben na de middagdienst onder andere gehoord over SDOK en Open Doors, twee organisaties die zich inzetten voor mensen die vervolgd worden. Nu zijn dit niet de enige organisaties die zich voor deze problematiek inzetten, er zijn er meer, zeker internationaal. Allemaal hebben ze zo hun eigen aanpak en houden zij contact met christenen die vervolgd worden.

Om het niet bij deze ene zondag te houden waarbij wij aan deze christenen hebben gedacht, volgt hieronder een overzicht met tips om onze aandacht te blijven geven aan deze christenen die in verdrukking leven. Heeft u nog tips? Wij hopen dat u ze deelt in de reacties.

1. Gebedskalender Open Doors

Online (PDF) maar ook via de post te ontvangen, de gebedskalender waarbij elke dag aan een specifiek onderwerp gebed wordt gevraagd.

opendoors_gebed

2. Volg verschillende organisaties

Een van beste manieren om dit te doen is via sociale media. Het is snel en informatief.
StichtingHVC
Twitteraccount van Stichting HVC. Biedt inkijkje in het werk van HVC en informeert over vervolgde christenen en noodlijdenden wereldwijd.

JWC_NL
Twitteraccount van een jongerenwerkgroep dat vraagt aandacht voor de schokkende werkelijkheid van christenvervolging wereldwijd.

SDOK_facebook

En voor hen met een Facebook-account:
https://www.facebook.com/sdok.nl
https://www.facebook.com/opendoorsnl
https://www.facebook.com/BarnabasFund (in het Engels)

3. Kijk op RD.nl christenvervolging-pagina

Het Reformatorisch Dagblad heeft een speciale pagina waarin nieuws over christenvervolging overzichtelijk wordt gepubliceerd.

4. Probeer regelmatig op YouTube te kijken

Verschillende stichtingen plaatsen op YouTube  video’s waarin vervolging centraal staat. Ook zijn er video’s van christenen die over hun vervolging spreken.Open Doors
 op YouTube.
Geloven met gevolgen van SDOK op YouTube.
Kanaal met veel video’s over christenvervolging, maar in het Engels.

5. Koop het Stalen Kerk-armbandje

Een armbandje is niet echt origineel meer, maar het Stalen Kerk-armbandje zal ongetwijfeld helpen om vaker te denken aan onze broeders en zuster die het moeilijk hebben.

9_20130905-160001_full

6. Check het digitale themakanaal spirit24.nl specifiek op christenvervolging

Op Spirit 24 hebben ze een special staan over Christenvervolging in het Midden-Oosten.

Geef uw reactie

Now add some widgets!