Berichten

Column: In het nieuws
30 maart 2013ColumnRedactie 0 Comments

Het liefst sluit je in een column een beetje aan bij het nieuws. Maar ja, welk nieuws? Er is zoveel te doen in de wereld. Het meest prominent in het nieuws was de afgelopen tijd toch wel de nieuwe paus. Iemand met de hart op de goede plaats, zeggen ze. Vreemd eigenlijk dat we aan zo’n groot nieuwsfeit in de protestantse kerken nauwelijks aandacht besteden. Hebt u al voor hem gebeden?

Het ijskoude weer is ook hot nieuws. Het schijnt dat de lente is begonnen. Maar in Fryslan denken ze stiekem: zou het er dan toch nog van komen dit jaar? Het zou toch de kroon op de inhuldiging zijn: een Elfstedentocht op 30 april!

Wat zal premier Erdogan het koud hebben gehad op de Keukenhof. Net goed. De tulpen houden hun blaadjes stijf op elkaar. Zie je wel, zal Erdogan hebben gedacht, de tulp gedijt niet in Hollandse grond. De tulp is een van origine Turks bolgewas en komt alleen maar tot bloei in islamitische grond.

Maar dat ziet Erdogan helemaal verkeerd. Nederland is de grootste tulpenteler ter wereld. De tulpen protesteren alleen omdat ze niet houden van dominante leiders met een lange arm. Hou toch op man! Kijk naar je eigen land. En zorg als de wiedewaai dat christenen op een fatsoenlijke manier kerken kunnen stichten!

In de buurt van Turkije ligt Cyprus. Dijsselbloem en co hebben uiteindelijk besloten het eiland niet te laten afzinken in de Middellandse zee. Wel gaan ze het spaargeld van (vooral) rijke Russische belastingontduikers aftroggelen. Net goed!

Nu vraagt iedereen zich wel af of dat hier ook zou kunnen. Zou onze overheid dadelijk ook nog onze laatste zekerheid afnemen: ons zuurverdiende spaargeld? Ach, zou net goed zijn, dreigen ons spaargeld af te pakken. Dan gaan we eindelijk het geld toch maar uitgeven en komt de economie uit het slop!

Tja, onze laatste zekerheid. Wat is dat van ons eigenlijk? Misschien goed om met de paasdagen over na te denken.

JCT

Geef uw reactie

Now add some widgets!