Berichten

Luisteren naar Andries Radio
24 december 2012Hoofdbericht, OverigeRedactie 0 Comments

Soms wil je ook eens wat anders dan altijd maar dat lezen in je vrije tijd. Is het niet de krant, dan is het wel een of ander boek dat je om welke reden dan ook aan het lezen bent. En als dat het niet het geval is, dan is er wel Facebook of Twitter. Nee, de andere zintuigen moeten ook geprikkeld worden. Slechts zelden is er wat enerverends op uitzendinggemist.nl te bekijken. Vooruit een uitzondering, deze uitzending over het Réveil is aller aardigst. Willem Bilderdijk (1756-1831, de bovenstaande afbeelding is een portret van hem uit 1810) en Guillaume Groen van Prinsterer (1801-1876) worden er mooi geïntroduceerd.

Op de radio was het beter maar is het is ook niet meer wat het geweest is. Popmuziek all over the place, op de twee klassiek radiozenders uitgezonderd. Gelukkig zijn er nog uitzonderingen zoals het programma Andries Radio. Een programma gepresenteerd door Andries Knevel waarin hij met iemand in gesprek gaat over bijvoorbeeld een boek die de gast heeft geschreven, of over het werk dat hij of zij uit oefent. Maar het heeft altijd wel te maken met de kerk, geloof, politiek, cultuur en samenleving. Kerk en geloof spelen een duidelijke hoofdrol, maar het programma is breed en toegankelijk, zo staat er op de website te lezen.

Zaterdag 15 december jongsleden was Ds. Van der Spoel van Open Doors te gast. Ds. Van der Spoel vertelt in die uitzending over zijn bezoeken aan doorgaans moslimlanden waar christenen worden vervolgd. Hij ziet dat zij ondanks de zeer moeilijke omstandigheden niet opgeven! Of is het dat wij denken dat zij het daar moeilijk hebben? Is het misschien niet andersom, dat wij het hier in het westen het lastiger hebben om ons geloof te behouden? Vragen die om antwoorden roepen, en verhalen die gehoord moeten worden, en dat maar in 30 minuten.

Of beluister deze uitzending met Arie Jan de Lely over depressie of deze met Enny de Bruijn over de biografie die zij gescheven heeft over het leven van Jacob Revius, met de titel “Eerst de waarheid, dan de vrede”.

Mooie uitzendingen die het hart goed doen, of erg leerzaam zijn. Andries Radio is er iedere zaterdag van 13.30 uur tot  14.00 uur op Radio 5 of via podcast terug te beluisteren. Prettig luisterplezier!

Geef uw reactie

Now add some widgets!