Berichten

Parkeren op koopzondagen
22 september 2012OverigeRedactie 0 Comments

Update 21 oktober 2013: De gemeente Spijkenisse heeft besloten dat elke zondag de winkels open mogen gaan. Dit heeft gevolgen voor het parkeerbeleid. Elke zondag is het nu betaald parkeren in Centrum Kern van 12.00-17.00 uur.

Koopzondagen zijn een crime. Niet alleen worden de zelfstandige winkeliers gedwongen om op zondagen open te gaan – u kunt gelukkig nog altijd de petitie tekenen – maar ook voor kerken die in een winkelgebied liggen geeft het veel problemen. Wij zijn zo’n gemeente.

Nu ook op koopzondagen voor een parkeerplekje betaald moet gaan worden geeft dit extra problemen voor ons als gemeente. Na protest is door de gemeente Spijkenisse besloten om op koopzondagen in de Centrum Kern van 12.00-17.00 uur betaald parkeren in te voeren. Tot de Centrum Kern behoort:

Deze zone wordt begrensd door de Vierambachtenboezem (watergang), Schenkelweg (fietspad westzijde), Dr. J.M. den Uyllaan (fietspad zuidzijde), Raadhuislaan (achterzijde woonblok en kantoren zuidzijde en fietspad zuidzijde), Marrewijklaan (fietspad westzijde) inclusief het parkeerterrein aan de zuidwestzijde, Vredehofplein (fietspad zuidzijde), Karel Doormanstraat (oostzijde voetpad).

Wanneer er koopzondag is moeten we ‘s middags aan de overzijde van Vierambachtenboezem zijn voor een gratis plekje. Op de kaart hieronder kunt u de grens zien.


Parkeren op koopzondagen Spijkenisse weergeven op een grotere kaart.

Overige punten:
– Doordeweeks en op zaterdag betaald parkeren tot 18.30 uur, op koopavonden tot 21.00 uur (zoals het was en blijft).
– Op zondag blijft parkeren gratis (m.u.v. koopzondagen).
– Op koopzondagen en op feestdagen waarop de winkels open mogen zijn, betaald parkeren tussen 12.00-17.00 uur.
– Het tarief voor parkeerzone Centrum kern wordt € 2,25 p/u, centrum overig € 1,50 (1ste en 2de uur) en € 0,75 p/u vanaf 3de uur.

 

Geef uw reactie

Now add some widgets!