Berichten

SGP geeft gehoor aan oproep
25 augustus 2012OverigeRedactie 4 Comments

In de ochtendpreek van afgelopen zondag 19 augustus ging het over het advies van Jozef. Wij moeten dat advies ter harte nemen. Maar de oproep is ook landelijke doorgedrongen.

Afgelopen woensdagavond vond het eerste verkiezingsdebat plaats bij de NOS. Het analyseren van dat debat laten we graag aan anderen over. Een ding viel ons wel op. De nummer 1 op de kandidatenlijst van de Staatkundig Gereformeerde Partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september aanstaande is Kees van der Staaij. Deze zeer capabele man was ook aanwezig en liet van zich horen. Hij heeft goed geluisterd naar de preek van ds. Van Ek.

Door deze actie kan hij bij ons niet meer stuk. Daarom deze banner speciaal voor de SGP!

Disclaimer: dit bericht is met een knipoog geschreven. 

'4 reacties to “SGP geeft gehoor aan oproep”'
 1. Cees schreef:

  De ChristenUnie was de SGP echter al ver voor. Meerdere malen hebben Arie Slob en andere ChristenUnie-prominenten verwezen naar het verhaal van Jozef, zie bijvoorbeeld:

  http://www.christenunie.nl/k/nl/n28365/news/view/512159/454218/Wiegman-Jozef-plan-tegen-honger.html

  • Henri schreef:

   ‘Onttrokken zich Jozef, Daniël met diens vrienden, Mordechaï of wie dan ook, toen God hun weg bepaalde aan der heidenen hoven? Wij hebben schuld. Wij hebben ons teveel onttrokken. Teveel de wereld aan zichzelf overgelaten. En doordat wij niets deden, wat wij geroepen waren te doen, daardoor desorganiseerden maatschappij en staat en kreeg de wereld de overhand en ging de kerk er onder; en werd ze geknecht. ’t Is onze schuld (…) Komt, mannen-broeders, ontwaakt!’

   Dit zij Ds. G.H Kersten, oprichter van de SGP, al in De Banier van 3 juli 1922 over Jozef. En wat een tekst!

 2. Cees schreef:

  Zelf luistert de SGP niet goed naar Jozef, want van alle partijen laat de SGP het grootste gat op de begroting achter:

  http://www.bnr.nl/topic/verkiezingen_2012/992161-1208/cpb-cijfers-partijen-halen-geen-sluitende-begroting-2017

  • Arnoud schreef:

   Deze interpretatie is een keuze. De SGP luistert op een andere manier! Bij de CU worden de lasten juist verhoogd (Keuzes in Kaart 2013-2017, p. 210), daardoor is het voor bedrijven en gezinnen minder goed mogelijk om het ‘advies van Jozef’ te volgen.

Geef uw reactie

Now add some widgets!