Berichten

Bijblijvertje week 15 en 16
21 april 2012BijblijvertjeRedactie 0 Comments

Emanuel Rutten en zijn nieuwe argument voor God
Emanuel Rutten hoopt binnenkort te promoveren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In zijn onderzoek licht hij onder andere een nieuw argument voor het bestaan van God toe. De pers gaf er veel aandacht aan, zoals het RDDe Standaard en Filosofie Magazine. Maar er is veel kritiek op zijn argument en argumentatie wat blijkt uit de reacties op dit bericht. Of van bijvoorbeeld historicus Jan-Dirk Snel die er twee blogs over schreef (1 en 2). Nu is het werk van Emanuel Rutten intressant maar moeilijk te begrijpen. Zijn bericht waar hij iets over zichzelf vertelt is dat veel minder. Het is mooi om te lezen hoe hij zichzelf nu christen mag noemen.

Dr. Wim Dekker en zijn boek ‘Marginaal en missionair’
Een jaar geleden, op 28 april 2011, verscheen het boek  ‘Marginaal en missionair’ van Wim Dekker. De ‘kleine theologie voor een krimpende kerk’ heeft sindsdien veel aandacht gehad, wat alleen al blijkt uit de lijst van artikelen onderaan dit verslag. In dit interview blikt hij terug op de afgelopen periode.

Update: Israëlbrochure ”Voorgoed verbonden”
Het deputaatschap Kerk en Israël van onze kerken heeft de brochure ”Voorgoed verbonden” afgerond. Het visiedocument over Israël wordt deze maand verstuurd naar de lokale kerken. Lees meer hier op RD.nl of download het document zelf.

Het bijblijvertje probeert een klein overzicht te geven van nieuws, opinie en achtergronden die interessant en lezenswaardig zijn. Heeft u tips of opmerkingen? Stuur deze dan naar contact@dearkspijkenisse.nl

Geef uw reactie

Now add some widgets!