Berichten

Bijblijvertje week 13 en 14
4 april 2012BijblijvertjeRedactie 1 Comments

Ds. W. van Benthem veertig jaar predikant
Tot zijn 22e was hij „overtuigd atheïst.” Het lezen van de Bijbel leidde echter tot een grote verandering in zijn leven. Inmiddels is ds. W. van Benthem veertig jaar predikant. Een kort maar mooi interview verschijnt vandaag in het RD.

Dr. Kater bij de ambtsdragerconferentie
De lezing die dr. M. J. Kater gaf tijdens de christelijke gereformeerde ambtsdragerconferentie in Nijkerk verscheen in een bewerkte vorm in de krant. Tevens werd er verslag van gedaan.

Vrijgemaakte Klaas Schilder
Klaas Schilder staat momenteel in de belangstelling. Hij is de vader is van de Vrijmaking in 1944 wat heeft geleid tot het ontstaan van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV). Koert van Bekkum, adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, schreef voor de bundel Wie is die man? Klaas Schilder in de eenentwintigste eeuw een inleiding dat in bewerkte vorm online is gezet.
Opmerkelijk is dat Van Bekkum schrijft: “Nog altijd geven vrijgemaakt-gereformeerden hun geloof graag vorm in praktische dienstbaarheid”. In het RD verscheen een interview met de makers van de bunden. Een van de makers zegt in het interview: „Vrijgemaakte kerken zijn echte doe-kerken”. Het sluit goed aan bij wat op de website van De Hoeksteen (GKV te Hoogvliet-Spijkenisse) staat: “Onze gemeente is een gemeenschap van hard werkende mensen.” Dat u het weet.

Voor de liefhebbers van C. S. Lewis
Voor de liefhebbers van C.S. Lewis schreef Arend Smilde, vertaler van groot aantal Lewis boeken in het Nederlands, een artikel over C. S. Lewis in Duitsland.

'Een reactie to “Bijblijvertje week 13 en 14”'
  1. Arnoud schreef:

    Mooi bijblijvertje! Goede selectie. Echt informatief.

Geef uw reactie

Now add some widgets!