Berichten

Bijblijvertje week 11 en 12
23 maart 2012BijblijvertjeRedactie 0 Comments

Bidden
In het Nederlands Dagblad van afgelopen donderdag verscheen in de rubriek bidden een interview met Anne van der Bijl (83), ­oprichter van Open Doors. Het hele interview is de moeite waard om te lezen. Hier enkele citaten:

In de hoek van mijn studeerkamer hangt een waterverfschilderijtje van het open graf in Jeruzalem. Daarnaast heb ik een foto geplakt van biddende moslims, op hun knieën. Zo bidden ze in de richting van het graf, want daar hebben ook zij hun heil van te verwachten. Op het schilderijtje heb ik allemaal briefjes geplakt met urgente gevallen: mensen die het moeilijk hebben, een vervolgde christen die op sterven ligt, mensen op unieke posities. Dan ijsbeer ik langs het open graf, naast de enige radiator in de ruimte, zodat ik het nog een beetje warm heb.

Ik gebruik niet echt een vorm of een methode om te bidden. Ik ga nooit op mijn knieën, want die zijn versleten. Terwijl ik bid, wandel ik veel. Dat is best Bijbels: wandelen met God. Nu we het over een gebedshouding hebben: het ironische is dat in de Bijbel vaak sprake is van bidden in je bed, dat is toch een troost voor luie christenen.

Alles in mijn leven kan me van bidden afhouden: de strijd om het bestaan, de elementen van de natuur, alle gesprekken die ik hoor. Het lijkt soms wel of de wereld op mijn hielen zit. Daarom trokken christenen zich vroeger terug in kloosters. Ze wilden ontsnappen aan de wereld, maar dat lukte niet en dat krijgen wij ook niet voor elkaar.

Afbeeldingen in Statenbijbels
In het Reformatorisch Dagblad een artikel over afbeeldingen in Statenbijbels. „In de eerste editie van de Statenbijbel komen wel degelijk afbeeldingen met illustraties van de geschiedenissen uit de Bijbel voor” aldus dr. Peter van der Coelen.

Pleidooi dr. Wilschut voor fusie GKV en CGK
Zo nu en dan wordt er een oproep gedaan voor een fusie tussen de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV). Dit keer is het dr. Wilschut, predikant van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Smilde. Een bericht hierover verscheen in het RD.

Heeft u tips of opmerkingen voor het volgende bijblijvertje? Mail deze dan aan contact@dearkspijkenisse.nl.

Geef uw reactie

Now add some widgets!